Hobbynaailes

Naailes voor beginners en gevorderden.

Je kiest een kledingstuk uit een naaipatronen blad en gaat hiermee aan de slag. Op deze manier maak je kennis met patronen, naaitechnieken en materialen en je leert omgaan met de naaimachine. Er wordt gewerkt uit bladen als Knipmode, Poppy, Burda en La maison Victor. Op mijn Facebookpagina modevakschool Karin Versaevel kun je zien wat er zoal gemaakt wordt tijdens de lessen.

 

Wil je kleding leren ontwerpen op een goed passend patroon? Dan is patroontekenen iets voor jou. Op eigen maten leer je aan de hand van een zeer toegankelijk lesboek Costumière een basispatroon tekenen. Dit basispatroon ga je gebruiken om je ontwerpen te tekenen/ modelleren. Zo ben je niet meer afhankelijk van de patronen uit de zelfmaakmodebladen. Je begint met een eenvoudig model. Onder begeleiding teken je je ontwerp en vervolgens ga je met de naaimachine aan de slag. Stofkeuze, naaitechnieken en pasvorm komen aan bod. Gaandeweg leer je meer kneepjes bij zowel het patroontekenen als het naaien en krijg je inzicht over hoe kledingstukken in elkaar zitten. Heb je de smaak te pakken en wil je meer leren, je kennis verdiepen? Dan kun je overwegen de Costumière opleiding te doen.

  

De lessen worden gegeven in groepjes van 5 personen. In het leslokaal wordt gewerkt volgens de corona richtlijnen van het RIVM. Je werkt in eigen je tempo onder persoonlijke begeleiding aan je project. De lessen zijn wekelijks met uitzondering van de schoolvakanties.

Op het atelier zijn kwaliteitsmachines van Pfaff, Brother en een lockmachine aanwezig.

Tijdens de lessen kun je stoffen en fournituren bestellen dankzij een samenwerking met Kriatief. Van de stoffen zijn staaltjes aanwezig zodat je de kleur en de samenstelling goed kunt beoordelen.

Modevakschool Karin Versaevel

Langelaar 47

4847 EK  Teteringen

06-25588502