Hobbynaailes

Naailes voor beginners en gevorderden.

Je kiest een kledingstuk uit een naaipatronen blad en gaat hiermee aan de slag. Op deze manier maak je kennis met patronen, naaitechnieken en materialen en je leert omgaan met de naaimachine. Er wordt gewerkt uit bladen als Knipmode, Poppy, Burda en La maison Victor. Op mijn Facebookpagina modevakschool Karin Versaevel kun je zien wat er zoal gemaakt wordt tijdens de lessen.

 

Wil je kleding leren ontwerpen op een goed passend patroon? Dan is patroontekenen iets voor jou. Daarvoor zijn er twee mogelijkheden: Patroon op Maat en Costumière. Op eigen maten leer je aan de hand van een zeer toegankelijk lesboek een basispatroon te tekenen. Dit basispatroon ga je gebruiken om je ontwerpen te tekenen/ modelleren. Bij Costumière teken je zelf je basispatronen en leer je ook voor anderen patronen te tekenen, bij Patroon op Maat werk je vanaf een basismal op jouw persoonlijke maten. Zo ben je niet meer afhankelijk van de patronen uit de zelfmaakmodebladen. Je begint met een eenvoudig model. Onder begeleiding teken je je ontwerp en vervolgens ga je met de naaimachine aan de slag. Stofkeuze, naaitechnieken en pasvorm komen aan bod. Gaandeweg leer je meer kneepjes bij zowel het patroontekenen als het naaien en krijg je inzicht over hoe kledingstukken in elkaar zitten. Heb je de smaak te pakken en wil je meer leren, je kennis verdiepen? Dan kun je overwegen de Costumière opleiding te doen.

  

De lessen worden gegeven in groepjes van 5 personen. Je werkt in eigen je tempo onder persoonlijke begeleiding aan je project. De lessen zijn wekelijks met uitzondering van de schoolvakanties.

Op het atelier zijn kwaliteitsmachines van Pfaff, Brother en een Bernina lockmachine aanwezig die voor de cursisten ter beschikking staan.

 

Modevakschool Karin Versaevel

Langelaar 47

4847 EK  Teteringen

06-25588502