Textielwarenkennis


Wat bepaalt het uiterlijk en wat zijn de eigenschappen van textiel? Hoe kies je de juiste stof voor een kledingstuk? Waar is een stof van gemaakt, welke grondstoffen zijn gebruikt, welke garens, is het geweven, gebreid of non woven, welke bewerkingen heeft het materiaal ondergaan?

 

Daar ga je alles over leren tijdens de opleiding Textielwarenkennis. We maken hierbij gebruik van het lesboek Alledaags Textiel van het Landelijk Platform Modevakonderwijs (LPM). De opleiding kan worden afgesloten met een branche erkend diploma (Modint). Meer informatie over het examen vind je op LPM.  

 

De cursus is toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over stoffen.

 

Textielwarenkennis is ontzettend leuk om te doen, theorie en praktijk komen direct samen. We leren de theorie en gaan aan de slag met de stofstalen. Deze gaan we analyseren op grondstoffen en eigenschappen. Voelen, ruiken en onderzoeken. Zo leer je stap voor stap om de beste keuze te maken voor jouw kledingstuk.

 

De cursus vindt plaats op zaterdag van 10.00- 12.30 uur.

 

14 oktober 2023          katoen en linnen

11 november 2023      zijde en wol

9 december 2023        half- synthetische en synthetische stoffen

13 januari 2024            garens en breisels

27 januari 2024            bindingen

2 maart 2024                bewerkingen en veredelingen, etikettering

 

Kosten zijn € 35,- per onderdeel, het lesboek Alledaags Textiel kost € 141,25. Dit boek bevat theorie, voeringkaart, binnenwerkkaart, garenkaart, stofstalen en een dradenteller.

 

Neem contact met me op als je interesse hebt of meer informatie wil.

 

 

 

 

 

 

Modevakschool Karin Versaevel

Langelaar 47

4847 EK  Teteringen

06-25588502