Kleermaker


De Kleermaker mode opleiding volgt na Costumière en bestaat uit de volgende onderdelen:

·        Patroon tekenen:            rokken en broeken, mouwverwerking, halsafwerkingen en kragen, mantels, jasjes, jacks, colberts en vestjes, japon en blouse,                                                                           asymmetrie, draperie en plooiwerk

·        Naaivaardigheid:             naaitechnieken als detailstuk met betrekking tot binnenwerk colberts en mantels en meer

·        Maatwerk kleding:          colbert en mantel als praktijkopdracht

·        Pasvormtechniek:            japon zonder mouw

·        Textielwarenkennis:        niveau Kleermaker

 

De opleiding kan worden afgesloten met een certificaat of branche erkend diploma.

Meer informatie over examens vind je op LPM.

 

Patroon tekenen

De modellen worden moeilijker, er worden bijzondere mouwen en kragen uitgewerkt. Veel aandacht voor het tekenen van colberts, jasjes, vestjes, gilets, jacks en mantels, zowel voor de buiten- als binnenkant. Je gaat spelen met asymmetrische modellen, draperieën en plooien. Er is veel aandacht voor pasvormcorrecties en maatwerk.

 

Naaivaardigheid

Op ware grootte worden o.a. detailstukken gemaakt van twee halve colberts met reverskraag en verschillende binnenwerkversteviging, gepassepoileerde en gefestoneerde knoopsgaten, paspelzakken, blind opgestikte zak, harmonica- of blaasbalgzak, half open mouwsplit voor twee-delige mouw, middenachter split voor colbert met voering, blinde sluiting met knoopsgaten en kraag, overhemdmouw met split en onderslag en manchet.

 

Maatwerk kleding

 

Voor een klant of voor jezelf wordt kleding op maat getekend en genaaid, waarbij je de bovenstaande naaitechnieken en je stoffenkennis toepast. Om maatwerk te kunnen leveren, wordt er in de opleiding veel aandacht besteed aan het inmeten van de klant en pasvormcorrecties. 

Modevakschool Karin Versaevel

Langelaar 47

4847 EK  Teteringen

06-25588502