Costumière


 Het tekenen, modelleren en maken van dames- en kinderkleding a.h.v. basispatronen. Je maakt detailstukken van o.a. zakken, ritssluitingen en halsafwerkingen die je later als voorbeeld kunt gebruiken.  Naast het technisch tekenen komt ook het modetekenen aan de orde, zodat je straks een model voor een klant op een figuur kunt tekenen.

Costumière


Coupeverwerkingen, taillering,  kragen, mouwen en pantalons  Er worden detailstukken gemaakt: paspelzakken, ingezette zakken, diverse kragen en mouwen 

Kleermaker


Er is een stevige basis gelegd met Costumière. Nu volgen het raglanoksel en figuuraanpassingen. De modellen worden moeilijker. Je gaat meer uitproberen op het 1/4 schaal popje. Het boek Alledaags Textiel neemt je mee in de vervaardiging en samenstelling van stoffen.Je verzamelt een  heleboel stofjes en krijgt hierdoor goed inzicht in wat er allemaal te koop is.


Deze opleiding maakt het mogelijk kleding voor anderen te maken in allerlei moeilijkheidsgraden. Er wordt dieper ingegaan op de okselverwerkingen, figuuraanpassingen, asymmetrische modellen en draperieën. De modellen zijn uitdagend, met moeilijke mouwen, kragen en halsafwerkingen.  Het inzetten van een haardoek binnenwerk in damesmantels is een belangrijk praktijkonderdeel.


Modevakschool Karin Versaevel

Langelaar 47

4847 EK  Teteringen

06-25588502